Uppdrag

Ny framsida

Kunden önskade sig en rymligare sittplast med pergola. Favoritväxter som buxbomsklot och silverpäron var givet och drömmen om en lummig, grönskande oas blev verklighet. Genom att flytta ut sittplatsen från fasaden så används hela trädgårdsytan och sittplatsen blir ett vackert blickfång från köksfönstret. 

Helt ny trädgård

Trädgårdsintresserade kunder önskade sig blommor och grönska att glädjas åt året om. Fokus skulle vara blommor som lockar till sig fjärilar och insekter.

Flera funktioner skapades som sittplatser för olika ändamål, planteringsbord, odling och upphöjda bäddar. 

Miljöhus, Riksbyggen

Idas Design & Trädgård AB ritade och projekterade miljöhus. Sedummattor användes som takbeklädnad. Sedumen ger en vacker yta att titta på, Den bidrar till dagvattenhantering, värmereglering i husen och ger mat till våra viktiga pollinerare.

Fritidsområde, Edshus

Idas Design & Trädgård AB ritade och anlade ett friluftsområde i Ed.

Lekplats, multiplan och bouleplan inkluderades i naturlig grönska på en torr tallhed. Det fanns gott om vackra stenar som togs tillvara. 

Stenträdgård

En svår yta med en gammal grund och fullt med parkslide. 

Parksliden grävdes bort, dubbla tjocka markdukar lades ner och ovanpå anlades en vacker stenträdgård med vintergröna växter och perenner med olika blommningstid och massor av färg. 

unsplash